Català Español* Français* English*
<

Agenda

Tres dies d'abril

90 anys de la proclamació de la República

Tipus:Exposició
Data:15/05/21 – 06/06/21
Lloc:Museu d'Història de Girona
Preu:Gratuït

En aquesta exposició es vol mostrar, a través de fotografies i testimonis, com es va viure la proclamació de la República arreu de Catalunya. Com la van fer efectiva des dels diferents ajuntaments i com la van celebrar les hores posteriors Una proclamació que va ser pacífica, festiva, emocionant i que suposà un esclat d’alegria davant una nova etapa històrica.
Tres dies d’abril de 1931 donaren lloc al que alguns autors han anomenat el somni republicà. Les jornades del 14 al 17 d’abril, que serviren per proclamar la República, estigueren plenes d’alegria i emoció per a una part significativa de la ciutadania, que esperava un canvi polític des de feia dècades. El nou projecte republicà anava associat a canvis profunds en la vida política d’un país que fins aquella data havia estat marcat per l’autoritarisme, el caciquisme i la corrupció. Totes les esperances es posaren en l’inici d’una nova etapa que havia de portar la igualtat a través de la progressiva socialització de la riquesa, del laïcisme i de donar resposta a les reivindicacions de les dones i llibertats.
Es tracta d’una mostra amb un gran valor documental, que s’ha nodrit amb imatges procedents de diversos fons d’arxius locals i comarcals.

Ho organitzen: Memorial Democràtic i Departament de Justícia de Generalitat de Catalunya. Hi col·laboren: Museu d'Història de Girona. Ajuntament de Girona. Amb el suport: Diputació de Girona. Fotografia del cartell: Proclamació de la República a Reus.Centre de la Imatge Mas Iglesias Reus. Autor: Estanislau Pedrola Rovira

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010