Català Español* Français* English*

Agenda

Plantes silvestres

La flora local oblidada

Tipus:Exposició
Data:
Lloc:Centre Cívic Sant Narcís
Preu:Gratuït

“Plantes silvestres. La flora local oblidada” té com objectiu treure de l’oblit els usos tradicionals de la flora local i recuperar un coneixement ancestral que es relaciona de manera més sostenible amb el seu entorn. Una exposició per fer valer el patrimoni natural i cultural de les nostres contrades, i recuperar i popularitzar els usos que els nostres avantpassats donaven a les plantes silvestres. Creiem que amb aquesta iniciativa podem contribuir de manera participativa i compartida a no menystenir el llegat popular de les nostres comunitats i reivindicar-lo en una societat que necessita la memòria col·lectiva per poder florir.

Com pots participar?
1. Visita l’exposició “Plantes silvestres. La flora local oblidada”. La trobaràs al claustre del Centre Cívic Sant Narcís.
2. Esbrina quines són les plantes silvestres il·lustrades.
Cada planta té una pista que explica com s’ha usat popularment.
3. Omple la butlleta que trobaràs al costat de l’exposició amb el nom de les plantes i les teves dades de contacte. Potser et converteixes en l’Homo sylvestris de Sant Narcís!
4. Introdueix la butlleta a l’urna que trobaràs a l’entrada... i que hi hagi sort! Hi ha un premi per al guanyador o la guanyadora. Un premi per l’autocura!
5. Anima els teus familiars i amistats a participar-hi. Comparteix una experiència molt silvestre!

Exposició creada pel: Centre Cívic de Porqueres amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Ho organitza: Centre Cívic Sant Narcís/ Projecte Menja't Sant Narcís

Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA
Tel. 972 419 010
gironatempsdeflors@ajgirona.cat