Català Español* Français* English*
<

Notícies

Girona, Temps de Flors inaugura la 63a edició ampliant l'aposta pels entorns naturals

dilluns 14 de maig de 2018

Projectes com el muntatge dels jardins de la Devesa o el Pla V pretenen potenciar la zona verda i els parcs urbans de la ciutat


Girona, Temps de Flors va inaugurar dissabte la 63a edició ampliant l’aposta pels entorns naturals i els parcs urbans de la ciutat. Aquest any s’han potenciat les zones verdes i, en especial, el Pla V de Temps de Flors: un itinerari artístic que transcorre per l’espai adjacent al passeig Arqueològic i al riu Galligants. També s’ha incorporat al parc de la Devesa al recorregut floral.

Durant la inauguració, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar que “Temps de Flors fa que Girona bategui amb aquesta festa de primavera de Catalunya”. L’alcaldessa va agrair també l’esforç “de milers de persones que fan possible aquest esdeveniment, que és una explosió de creativitat i talent”.

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, es va sumar també a l’agraïment i va felicitar “totes les persones voluntàries i col·laboradores que cada any fan possible que Temps de Flors sigui un èxit”.

El pregoner d’aquest any va ser el rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi. L’alcaldessa Marta Madrenas va ressaltar que s’ha escollit Salvi com a mostra de “l’aposta per reforçar els vincles entre universitat i ciutat”. En el seu discurs, el rector va subratllar que, veient l’evolució de les 63 edicions de Temps de Flors, s’han de “posar en valor les coses que perduren en el temps, allò que ens connecta amb el passat i que ho fa també amb el futur”.

L’acte inaugural de Girona, Temps de Flors va tenir lloc dissabte al peu de les escales de la Catedral, un dels espais més emblemàtics de l’esdeveniment. A més de l’alcaldessa, la regidora responsable de Temps de Flors i el rector, van assistir a l’acte el president accidental de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el bisbe de Girona, Francesc Pardo; diversos regidors i regidores de l’Ajuntament; responsables de les entitats organitzadores de Temps de Flors, i altres autoritats. Al finalitzar la inauguració, la mezzosoprano Titon Frauca va interpretar “El cant dels ocells”, de Pau Casals, des de les escales de la Catedral.

Destacats de la 63a edició

Una de les principals novetats d’aquesta edició és que s’han incorporat a la mostra dos espais en punts emblemàtics de la ciutat: els jardins del Campaner i els jardins de la Devesa. Pel que fa als jardins del Campaner, que pertanyen al Bisbat de Girona, s’obren per primera vegada al públic i acullen 5 projectes florals. Els jardins de la Devesa, per altra banda, són un espai relativament poc conegut de la ciutat i, amb la seva incorporació al recorregut floral d’enguany, es posarà de relleu el valor que tenen i que té el parc de la Devesa.

Una altra de les apostes d’aquesta 63a edició és la creació del Pla V, un itinerari de 2,4 km que transcorre per l’espai adjacent al passeig Arqueològic i al riu Galligants. L’itinerari permet esponjar el Barri Vell i acostar el públic a l’entorn natural més immediat de la ciutat. Al llarg del recorregut, els visitants poden trobar un total de 10 projectes artístics de land art (creacions artístiques integrades en la natura i elaborades amb materials naturals), alguns dels quals han estat presentats en el marc del 1r Festival Internacional Art&Gavarres 2018.

Durant els dies de Temps de Flors, a banda de les exposicions florals, la ciutat també acull altres iniciatives com el 7è Girona A Cappella Festival, una proposta de concerts amb artistes internacionals de primer ordre en aquest gènere. Tampoc falten propostes gastronòmiques, com el #Gastroflors, una iniciativa de 46 establiments de restauració que ofereixen menús elaborats a partir de flors, o el Flors de Nit, a través del qual una trentena de locals d’oci nocturn i restaurants ofereixen aperitius, còctels, tapes o dolços amb les flors com a comú denominador.

Girona, Temps de Flors es podrà visitar enguany del 12 al 20 de maig i s’hi podran veure 203 projectes repartits en 157 espais. L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Girona, l’Associació Amics de les Flors de Girona, l’Associació Amics de la Girona Antiga, l’Associació Amics dels Jardins Històrics i l’Associació Floral de Girona.

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010