Català Español* Français* English*
<

Notícies

El Maria Canals se suma, per quart any consecutiu, a ‘Girona, Temps de Flors’, amb el suport de la Confraria de Sant Jordi

divendres 10 de maig de 2019

Entre l’11 i el 19 de maig, el Concurs Maria Canals posa un piano de cua a disposició de tothom a l’església dels Dolors, seu de la Confraria Sant Jordi


El Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona se suma a les celebracions que tenen lloc aquests propers dies a la capital gironina, amb la consolidada iniciativa ‘Girona Temps de Flors’, que té lloc pels diferents racons de la ciutat entre l’11 i el 19 de maig. Per quart any consecutiu, el Maria Canals posarà un piano de cua a disposició de tothom qui el vulgui tocar durant tots els dies de la cita primaverenca, en aquest cas, a l’església dels Dolors. En les darreres edicions, l’instrument es podia trobar al Museu d'Art i al Claustre del Centre Cultural La Mercè.

L’emplaçament d’enguany, l’església dels Dolors, és la seu de la Confraria de Sant Jordi, patrocinadora de l’acció musical i entitat que forma part del Patronat del Concurs Internacional de Música Maria Canals. A través d'aquesta col•laboració també s'organitza el recital que fa un concursant del Maria Canals Barcelona a la Casa de Cultura de Girona durant els dies que té lloc el concurs. Ja se n'han fet 8 edicions, i enguany el pianista convidat ha estat Bernat Català.

La Confraria de Sant Jordi és una entitat formada pels membres del Reial Estament del Principat de Girona. Aquesta corporació nobiliària va ser fundada com a Reial Confraria de Sant Jordi i Santa Isabel, per després passar-se a anomenar només de Sant Jordi, el 28 d'agost de 1386 pel duc de Girona, qui més tard seria Joan I d'Aragó. Actualment es dedica a patrocinar actes culturals a la ciutat de Girona, especialment conferències històriques, la renovació dels bancs de la Catedral de Girona, i ha impulsat la presència del Concurs Maria Canals a la ciutat.

L’acció de posar un piano de cua a ‘Girona Temps de Flors’ s’emmarca dins d’‘El Maria Canals Porta Cua’, un dels eixos fonamentals de l’OFF Concurs, que reuneix les iniciatives educatives, socials i divulgatives que complementen la rigorositat del concurs que enguany, en la seva 65a edició, es va celebrar entre el 23 de març i el 4 d’abril al Palau de la Música Catalana, amb Daumants Liepins com a guanyador del Primer Premi Fundació Jesús Serra. ‘El Maria Canals Porta Cua’ és la iniciativa més exitosa del concurs donada la visibilitat que aporta entre la ciutadania. Durant el cap de setmana, el concurs facilita dinamitzadors per tal de fomentar la participació de tots els gironins i gironines, sigui quina sigui la seva edat i estatus social, i trencar tabús respecte el piano com a instrument elitista i per a virtuosos.

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010