Català Español* Français* English*
<

Notícies

Girona, Temps de Flors obre la 64a edició amb nou dies per descobrir 171 projectes i 137 espais

dissabte 11 de maig de 2019

Les pregoneres d’honor han estat les components del grup de xou gran del Club Patinatge Artístic Girona, que van guanyar el campionat d’Europa dissabte passat.


La 64a edició de Girona, Temps de Flors ho començat aquest dissabte al matí i s’allargarà fins al diumenge dia 19 de maig. L’inici dels nou dies d’esdeveniment ha comptat amb les components del grup de xou gran del Club Patinatge Artístic Girona com a pregoneres d’honor i també amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, a més de regidors i regidores del consistori i altres autoritats de la ciutat.

L’alcaldessa de Girona ha destacat que “avui comença la festa de la primavera, una explosió de llum i de colors, de creativitat i de l’esforç de totes les persones voluntàries. El CPA Girona no és aquí per haver guanyat l’Europeu, sinó perquè són la mostra del que som a Girona: l’esperit de treballar en equip, l’esforç i la creativitat. El resultat és extraordinari i únic -dirigint-se al club-, però del que ens sentim orgullosos és dels vostres valors i de portar el nom de Girona arreu del món”. Marta Madrenas també ha dedicat unes paraules a tres de les persones impulsores del Girona, Temps de Flors, Rosa Labayen, David Marca i Josep Tarrés, per “la voluntat de fer brillar la ciutat, ser un referent a Europa i iniciar aquesta aventura que l’ha convertit en un dels esdeveniments més importants del món”.

El club de patinatge artístic gironí, recentment proclamat per primera vegada a la història campió d'Europa a Itàlia amb el grup de xou gran, ha fet els parlaments inicials amb Marta Ginés, la presidenta; Núria Soler i Júlia Vallverdú, les entrenadores; i Dèlia Valentí, la capitana. “Entre el Girona, Temps de Flors i el CPA Girona hi ha un paral•lelisme; els dos són grans referents mundials, estan fets amb el cor i amb el màxim detall, ple d’art, i requereixen un gran esforç d’equip i d’il•lusió”, ha explicat Soler. L’entrenadora de les gironines ha afegit que “després de tantes hores d’esforç val la pena veure el gran resultat: la bellesa de la ciutat plena de flors i les patinadores gaudint el ball”.

Per la seva banda, la regidora Glòria Plana Yanes ha subratllat que “sense la implicació de molts gironins i gironines aquest esdeveniment no seria possible. Els projectes estan dissenyats amb gran creativitat i esforç; tots ells són imprescindibles i no en destaquem un per sobre de l’altre perquè cadascun té la seva originalitat i tradició”.

Durant l’edició d’enguany es podran visitar 171 projectes florals localitzats en un total de 137 espais de la ciutat, entre els quals es podran veure decorats per primera vegada indrets com el fossat de l’absis de la Catedral o el pont del Dimoni, reconstruït recentment. L’horari per visitar-los seguirà sent de les 10 del matí fins a les 10 de la nit, cada dia, excepte els dos dissabtes (dies 11 i 18) i el dimecres (dia 15), que es podran visitar fins a les 12 de la nit en l’anomenada Open Night.

Una de les altres novetats destacades és la incorporació de dos recorreguts accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Un dels circuits està pensat per fer-lo en vehicles motoritzats adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i l’altre per facilitar l’accés a les persones amb cadira de rodes. Ambdós itineraris s’han integrat al plànol de Girona, Temps de Flors.

A més de marcar els dos itineraris, el plànol incorpora per primer cop una icona per indicar quines exposicions florals en patis, monuments, jardins o zones urbanes són practicables per a persones amb mobilitat reduïda. També inclou una icona en forma de lluna minvant en aquells espais tancats que formen part de l’Open Night.

Rosa Labayen, David Marca i Josep Tarrés, des dels inicis
Els jardins, patis, edificis, monuments, espais i racons que envolten el Girona, Temps de Flors són projectes florals realitzats de forma desinteressada per un miler de persones d’entitats i del voluntariat. És organitzat per l’Ajuntament de Girona i les associacions Amics de les Flors de Girona, Amics de la Girona Antiga i Jardins Històrics i Paratges Naturals de Girona. Des del consistori gironí es vol dedicar l’edició d’enguany, de forma especial, a tres de les persones que van estar a Girona, Temps de Flors als inicis de l’esdeveniment i que hi segueixen sent ara, sis dècades després: Rosa Labayen, David Marca i Josep Tarrés.

En el marc de la visita als diferents espais que ha fet aquest matí l’alcaldessa de Girona, les pregoneres d’enguany i regidors, regidores i autoritats, s’ha homenatjat a cadascun dels tres impulsors de Girona, Temps de Flors en espais que són emblemàtics per ells: a David Marca, al claustre del monestir de Sant Pere de Galligants; a Josep Tarrés, als jardins dels Alemanys, i a Rosa Labayen, a la casa Lleó Avinay. Labayen és la presidenta de l’associació Amics de la Girona Antiga; Marca és el president honorífic de l’Associació Amics de les Flors, i Tarrés és el president de l’associació Jardins Històrics i Paratges Naturals de Girona.

Descansar en plena natura i activitats paral·leles
Seguint amb la línia engegada l’any passat d’obrir-se a la natura, aquesta 64a edició de Girona, Temps de Flors amplia la proposta del “Pla V” estrenant el projecte “Pla V. Temps off”. Aquesta iniciativa proposa descobrir espais naturals de descans al voltant de l’itinerari floral per reposar enmig del recorregut dels projectes. Els visitants podran passejar i descobrir miradors a la zona del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona (Campus de les Àguiles a Can Colomer), a la Mina i a la Torrassa.

L’esdeveniment es continuarà completant amb un centenar d’activitats paral·leles, com per exemple Girona A Capella Festival, #Gastroflors, Flors de Nit, el 15è Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior, el Mots i Flors, la donació de sang per Temps de Flors, el Temps de Flors a les escoles o les diferents visites guiades especials.

Podeu consultar tota la informació al web www.gironatempsdeflors.cat

Nota: Us enviem, adjunta, una imatge de l’acte d’obertura de Girona, Temps de Flors d’aquest matí a les escales de la Catedral i de la visita homenatge a David Marca, Josep Tarrés i Rosa Labayen.

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010