CatalÓ Espa˝ol* Franšais* English*
<

NotÝcies

“Girona, Temps de Flors. A cel obert” presenta 92 projectes en 83 espais emblemÓtics de la ciutat

dilluns 26 d'abril de 2021

L’esdeveniment, que se celebrarÓ del 8 al 16 de maig, arribarÓ a 10 barris i comptarÓ amb controls d’accÚs i mesures de seguretat especials per la COVID-19


“Girona, Temps de Flors. A cel obert” presenta enguany 92 projectes en 83 espais exteriors i emblemÓtics de la ciutat. L’esdeveniment, que se celebrarÓ del 8 al 16 de maig, comptarÓ amb controls d’aforament i mesures de seguretat per la COVID-19, i arribarÓ a 10 barris: Barri Vell, Carme, Mercadal, Eixample, Sant Daniel, Fontajau, Devesa, Sant NarcÝs, Santa EugŔnia i Montilivi. AixÝ ho han explicat aquest matÝ en roda de premsa l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promociˇ Econ˛mica de l’Ajuntament de Girona, Gl˛ria Plana Yanes.

“SerÓ una ediciˇ diferent, segura per a tothom, i hi haurÓ controls d'accÚs amb mesures especials. Comptarem amb projectes espectaculars, en espais nous i emblemÓtics. ╔s una bona notÝcia poder fer aquesta ediciˇ perquŔ l’esdeveniment Ús una eina de recuperaciˇ i dinamisme econ˛mic, de promociˇ de la ciutat i de generaciˇ de llocs de treball”, ha afirmat l’alcaldessa, recordant a Josep TarrÚs, una figura clau del naixement i evoluciˇ de Temps de Flors, que ha mort recentment.

Per la seva banda, la regidora ha destacat que la mostra floral “s’ha adaptat a l'evoluciˇ de la pandŔmia, seguint les directrius del PROCICAT”. “Hem treballat per recuperar el desenvolupament econ˛mic de la ciutat amb les mÓximes garanties de seguretat, i preservant al mÓxim l'essŔncia de l'esdeveniment. Aquest Temps de Flors Ús una oportunitat per redescobrir la ciutat i el nostre entorn a travÚs de quatre rutes diferents que quedaran reflectides en el mapa”, ha destacat.

La mostra floral presenta enguany un format “a cel obert”, una nova proposta que vol garantir la salut p˙blica de l’esdeveniment, esponjant la instalĚlaciˇ dels projectes i fent partÝcips altres barris del municipi. Alhora tambÚ es pretÚn dinamitzar l’activitat comercial i econ˛mica molt afectada per la pandŔmia. S’han conservat els espais exteriors originals de la mostra i s’han afegit nous indrets a altres punts de la ciutat a travÚs dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes. L’horari per visitar els projectes, que estaran ubicats ˙nicament en espais exteriors, serÓ de les 10 a les 21 h.

Per tal de descobrir tots els projectes escampats per la ciutat, es proposen quatre itineraris a fer a peu o en bicicleta. La primera ruta engloba els espais expositius del Barri Vell, Sant Daniel i Mercadal; la segona, els de Fontajau i la Devesa; la tercera, els de Santa EugŔnia i Sant NarcÝs; i la quarta, els de l’Eixample i Carme.

TambÚ s’han establert tot un seguit de mesures amb l’objectiu de garantir la seguretat de l’esdeveniment. Durant els dies de Temps de Flors, hi haurÓ personal dedicat a controlar el compliment de les normes de seguretat i higiene, i a orientar a les persones sobre els recorreguts possibles a fer.

Pel que fa al Barri Vell, hi haurÓ control d’aforament fixat en un mÓxim de 10.000 persones. S’han establert quatre puntes d’entrada (carrer de Sant Feliu, la pujada del Rei MartÝ, la plaša dels Jurats i el passeig arqueol˛gic) i quatre de sortida (carrer de Sant Feliu, carrer de la Forša, plaša de sant DomŔnec i passeig arqueol˛gic). A mÚs, algunes vies, com el carrer de la Forša, tindran un ˙nic sentit.

Cal destacar, que els ve´ns i ve´nes del Barri Vell tindran prioritat per accedir al barri a peu, sense cap restricciˇ. Tanmateix, la circulaciˇ de vehicles estarÓ restringida al llarg de les jornades de Temps de Flors. En concret, del 8 al 16 de maig de les 10h a les 21 h es tallarÓ completament la circulaciˇ de vehicles per motius de seguretat. Els carrers afectats es podran consultar a girona.cat/incidencies. A mÚs, del 3 al 20 de maig s’habilitarÓ un aparcament exclusiu per als ve´ns i ve´nes que disposin de distintiu del Barri Vell a l’aparcament de sorra de la plaša Josep Ferrater i Mora, ja que durant aquests dies es prohibirÓ l’estacionament a diferents punts del nucli antic a causa del muntatge i desmuntatges dels projectes.

El material informatiu de la mostra floral serÓ principalment en format digital i es difondrÓ a travÚs de la pÓgina web de Temps de Flors. A mÚs, escanejant el codi QR que es trobarÓ en els plafons explicatius dels projectes florals es podrÓ visualitzar els plÓnols turÝstics i de mobilitat, aixÝ com la informaciˇ d’˙ltima hora. Tot el material tambÚ estarÓ disponible a Girona App.

En relaciˇ amb les activitats paralĚleles a Temps de Flors, es mantÚ el Girona a Capella amb actuacions en diferents espais. TambÚ hi haurÓ jornada de portes obertes als museus, i altres activitats culturals. Un any mÚs, tindrÓ lloc el Concurs d’Aparadors.

Girona, Temps de Flors s’organitza amb la participaciˇ de la societat gironina. El treball colĚlaboratiu i l’esforš desinteressat de centenars de persones voluntÓries fan possible la mostra floral, que compta amb la implicaciˇ directa de les tres associacions que l’organitzen des dels seus inicis (Associaciˇ Amics de la Girona Antiga, Associaciˇ Amics de les Flors de Girona i Associaciˇ Amics dels Jardins Hist˛rics i dels Paratges Naturals) i el suport de l’Ajuntament de Girona.

Nota: Us enviem, adjunta, una imatge de la roda de premsa i el plÓnol provisional

Documentaciˇ adjunta

PlÓnol provisional (PDF 1,97 Mb)
Plaša del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010