Català Español* Français* English*

Notícies

Els suecs Ringmasters encapçalen la programació del festival internacional Girona A Cappella

dimarts 21 de març de 2023

L’esdeveniment tindrà lloc del 13 al 21 de maig en diferents escenaris de la ciutat, coincidint amb Girona, Temps de Flors


Girona acollirà del 13 al 21 de maig l’onzena edició del festival internacional Girona A Cappella, l’únic d’aquest gènere a tot l’Estat espanyol. L’esdeveniment portarà a la ciutat algunes de les formacions referents en l’àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. Els suecs Ringmasters encapçalen el cartell d’enguany, que com sempre combinarà propostes internacionals amb propostes del país i locals.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la programació a càrrec del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; del vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i del director del festival, Pau Marquès.

“Girona A Cappella Festival és una proposta cultural de primer ordre, diferencial, internacional, que prima l’excel·lència i la qualitat artística. A més, en el festival també́ tenen cabuda els nous valors de gènere amb actuacions de cors i formacions a cappella gironines i d’arreu del país. Vull posar en valor que és l’únic festival d’aquest gènere a tot l’Estat espanyol”, ha afirmat el vicealcalde i regidor de Cultura Quim Ayats.

“Avui presentem aquesta onzena edició del festival Girona A Cappella, i a la nostra demarcació hem d’estar orgullosos, perquè fa més d’una dècada que comptem amb aquest festival —l’únic del seu gènere a tot l’Estat— que ha posat Girona en un lloc d’honor del circuit europeu de la música a cappella. Per això a la Diputació de Girona estem molt satisfets de col·laborar, any rere any, amb el festival”, ha explicat vicepresident segon i diputat de Cultura Albert Piñeira.

Girona A Cappella ha situat Girona dins el circuit europeu a cappella i és parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere. Després de la cancel·lació del festival l’any 2020 i d’una edició amb un format diferent el 2021, enguany Girona A Cappella recupera la normalitat després de la covid i inclourà de nou propostes d’artistes forans. Les actuacions tindran lloc en diferents espais: a la plaça de la Independència, al monestir de Sant Daniel, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i a l’Auditori de Girona.

Els suecs Ringmasters, una de les millors formacions de Barbershop del món i l’únic grup no nord-americà que ha aconseguit guanyar el campionat mundial de Barbershop, seran el plat fort del festival (20 de maig, a les 20 h). També hi actuarà el Cor Geriona (14 de maig, a les 18 h) que oferirà un concert exclusivament a cappella, o la formació ugandesa Aba Taano (20 de maig, a les 18 h), un cor sorgit del projecte humanitari “Música per a salvar vides”. Les propostes continuaran amb Rap de Girona i l’exhibició dels finalistes de l’última edició del “Rap dona de menjar” (18 de maig, a les 19 h), una competició de Mc’s de les comarques gironines, que fa anys que es realitza a la ciutat de Girona, amb format benèfic per recollir aliments per a persones i o col·lectius desfavorits de Girona i Salt.

Enguany Girona a Cappella tornarà a programar un concert de la Capella Polifònica de Girona al monestir de Sant Daniel (17 de maig, a les 21 h). Un concert emmarcat en la jornada nocturna de Temps de Flors i on hi haurà una taquilla inversa que anirà destinada íntegrament a la conservació d’aquest monestir mil·lenari.

Per a més informació podeu consultar el dossier de premsa.


Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA
Tel. 972 419 010
gironatempsdeflors@ajgirona.cat