CatalÓ Espa˝ol* Franšais* English*

NotÝcies

“Girona, Temps de Flors” celebra la 68a ediciˇ amb 126 projectes florals repartits en 106 espais

divendres 21 d'abril de 2023

El festival tindrÓ lloc del 13 al 21 de maig i enguany es podrÓ entrar per primera vegada l’antiga sala de ball Odeon, i respecte a les ˙ltimes edicions es reobriran espais com el Museu d’Hist˛ria de Girona o la Casa Lleˇ Avinay.“Girona, Temps de Flors” celebrarÓ del 13 al 21 de maig la 68a ediciˇ amb 126 projectes florals repartits en 106 espais. Aquest 2023 la mostra arribarÓ a tretze barris i es podrÓ visitar cada dia des de les 10 h fins a les 22 h, un horari que s’allargarÓ fins a les 24 h els dos dissabtes i el dimecres 17 de maig. Aquest matÝ l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la vicepresidenta quarta de la Diputaciˇ de Girona, M. └ngels Planas, i la regidora de Promociˇ Econ˛mica de l’Ajuntament de Girona, Gl˛ria Plana Yanes, han presentat la nova ediciˇ.

Com a novetat, aquest any es podrÓ entrar per primera vegada a l’antiga sala de ball Odeon i, respecte a les ˙ltimes edicions, es podran tornar a visitar espais interiors com el Museu d’Hist˛ria de Girona, la Casa Lleˇ Avinay, l'esglÚsia de Sant Lluc, l’edifici DÝaz Tarragˇ, la Casa MartÝnez Davalillos i el Museu d’Hist˛ria dels Jueus. Els punts a visitar -jardins, patis, edificis i monuments, espais i racons de la ciutat molt diversos- inclouen, com cada any, projectes florals elaborats de forma desinteressada per entitats i voluntariat.

“Girona, Temps de Flors no seria possible sense totes les persones que hi colĚlaboren. Som conscients que aquest esdeveniment requereix una organitzaciˇ impecable i l’ediciˇ anterior va ser un Ŕxit grÓcies a tots els implicats. Enguany esperem el mateix Ŕxit”, ha remarcat l’alcaldessa Marta Madrenas.

Per la seva banda, la diputada M. └ngels Planas ha assenyalat que “durant nou dies de maig, en quŔ se succeiran activitats i propostes a l’entorn i a prop˛sit de l’exposiciˇ de Flors, Girona es convertirÓ una vegada mÚs en l’epicentre de tota mena d’activitats (culturals, l˙diques, comercials, etc.) per a tots els p˙blics. I aix˛ Ús bo per la reactivaciˇ econ˛mica de la nostra demarcaciˇ. PerquŔ el comerš local tambÚ estÓ implicat en les diferents activitats que es porten a terme durant aquest dies a la ciutat”.

La regidora de Promociˇ Econ˛mica de l’Ajuntament, Gl˛ria Plana Yanes, ha posat Ŕmfasi en el “retorn a la plena normalitat de l’ediciˇ d’enguany, amb mÚs de 120 projectes en quŔ destaca una gran creativitat i una singularitat que fa impossible destacar-ne un per sobre els altres”.

En l’ediciˇ d’enguany, a causa de l’estat d’excepcionalitat per sequera i per tal de poder complir amb les restriccions establertes i garantir la supervivŔncia de l’arbrat i plantes dels jardins p˙blics, el reg de supervivŔncia es farÓ mitjanšant aigua de freÓtic transportada amb dip˛sit sobre camiˇ que es repartirÓ en diferents dip˛sits mÚs petits de 1.000 litres que s’ubicaran en espais exteriors del barri vell de Girona. L’Ajuntament ha adquirit els mitjans necessaris per tal de transportar l’aigua i facilitar-ne el reg, que serÓ manual.

Concretament, es colĚlocaran 12 dip˛sits de forma fixa durant el muntatge i els nou dies d’exposiciˇ en els segŘents espais: 6 dip˛sits a les escales de la Catedral; 1 dip˛sit a la plaša dels Ap˛stols; 2 dip˛sits a la plaša dels Jurats; 2 dip˛sits a les escales del Seminari i 1 dip˛sit a les escales de la basÝlica de Sant Feliu. A mÚs, s’instalĚlaran 12 dip˛sits de forma eventual per a poder regar durant el muntatge dels projectes florals en els segŘents punts: plaša de la IndependŔncia, Banys └rabs, Sarra´nes, plaša de NarcÝs Figueras, jardins dels Alemanys, soterranis de la Catedral, Beates, escales de la Pera, plaša de l’Assumpciˇ, pati de les Magn˛lies, plaša de Miquel Santalˇ i entrada de l’Ajuntament de Girona.

Es mantÚ l’aposta per expandir la celebraciˇ mÚs enllÓ del centre, i enguany Temps de Flors arribarÓ a tretze barris: Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, Les Pedreres, Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Santa EugŔnia, Sant NarcÝs, TaialÓ i Vall de Sant Daniel. Es proposen tres itineraris per poder veure els diferents projectes repartits per la ciutat, uns recorreguts a travÚs dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes del municipi. A mÚs, tambÚ hi haurÓ dos recorreguts accessibles per a persones amb mobilitat redu´da.

Alhora es consolida el circuit tancat del Barri Vell amb punts d’entrada i de sortida per tal de garantir una bona flu´desa. Hi haurÓ 5 punts d’entrada (pujada de Sant Feliu, pujada del Rei MartÝ, plaša dels Jurats, carrer de Sant Crist˛for i plaša de Sant DomŔnec) i 5 de sortida (pujada de Sant Feliu, carrer de la Forša, plaša dels Jurats, plaša de Sant DomŔnec i carrer de Sant Crist˛for). Els horaris d’obertura dels espais seran de 10 a 22 h. Els dissabtes 13 i 20 de maig i el dimecres 17 de maig els projectes es podran visitar fins a les 24 h.

Els comeršos tambÚ participaran en la festivitat amb el Concurs d’Aparadorisme i Decoraciˇ Interior, que enguany arribarÓ a la 19a ediciˇ. En aquesta ocasiˇ comptarÓ amb la participaciˇ de 35 establiments i es comptarÓ de nou amb la implicaciˇ del sector de l’hostaleria i la restauraciˇ de la ciutat, amb diverses promocions i men˙s especials.

“Girona, Temps de Flors” s’organitza amb la participaciˇ de la societat gironina. El treball colĚlaboratiu i l’esforš desinteressat de centenars de persones voluntÓries fan possible la mostra floral, que compta amb la implicaciˇ directa de les associacions que l’organitzen des dels seus inicis (Associaciˇ Amics de la Girona Antiga i Associaciˇ Amics de les Flors de Girona) i el suport de l’Ajuntament.

Nota: Us enviem, adjunta, dues imatges de la roda de premsa. Imatge 1. D’esquerra a dreta: la responsable de comunicaciˇ de Toni Pons, ClÓudia Bermejo; el director del Centre de Banca de Clients de BBVA a Girona, Jordi Lˇpez Torrents; la directora de Bancs d’Institucions de CaixaBank a Girona, Gemma Batlle; la diputada M. └ngels Planas, l’alcaldessa Marta Madrenas i la regidora Gl˛ria Plana Yanes; la secretÓria de l’Associaciˇ Amics de les Flors, Montse GalÝ; el director de l’ONCE a Girona, Fran RodrÝguez; la presidenta de l’Associaciˇ Amics de les Flors, Anna Maria Figa, i el representant d’El Corte InglÚs, Sergi Olba. Imatge 2. D’esquerra a dreta: la diputada M. └ngels Planas, l’alcaldessa Marta Madrenas i la regidora Gl˛ria Plana Yanes.

Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA
Tel. 972 419 010
gironatempsdeflors@ajgirona.cat