Català Español* Français* English*

Notícies

Un bosc de fades decora la capella de Sant Lluc per “Girona, Temps de Flors”

dimarts 16 de maig de 2023

El muntatge és el resultat de la col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i la Fundació Ramon NogueraUn bosc de fades decora enguany la capella de Sant Lluc per “Girona, Temps de Flors”. El muntatge és el resultat de la col·laboració entre la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, i la Fundació Ramon Noguera. Aquest matí ha tingut lloc la presentació de l’exposició que porta per títol “El bosc de les fades” i que es pot visitar fins aquest diumenge, dia 21 de maig. El projecte és un bosc honorífic habitat per petites fades i éssers extraordinaris. Passant una cortina verda i floral es pot veure el bosc, envoltat per un cercle d’arbres que no permeten l’entrada i, a dins, milers de flors, petites llums i fades.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, han visitat aquest matí l’espai acompanyades pel director territorial Catalunya de CaixaBank, Josep M. Gonzàlez.

“L’exposició que acull la capella de Sant Lluc és un exemple del que és Temps de Flors: un espai únic i efímer. La clau de l’èxit de l’esdeveniment és la col·laboració pública i privada, amb la participació d’artistes, persones voluntàries i també d’entitats socials com la Fundació ‘la Caixa’ o la Fundació Ramon Noguera. Que tothom se senti inclòs és molt important”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Per la seva banda, el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep M. Gonzàlez, ha destacat que “des de CaixaBank estem molt satisfets de col·laborar estretament en aquesta nova edició de Temps de Flors i ser-ne un dels patrocinadors principals, d’aquesta mostra floral amb gran reconeixement, i d’una tradició reconeguda”. Gonzàlez ha volgut recordar que l’entitat, ja centenària a les comarques gironines, aposta fort per Girona i el seu progrés, amb una estreta col·laboració enguany amb la Fundació Ramon Noguera que s’ha encarregat de produir els animals i flors de papers que decoren l’indret.

La directora gerent del grup Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, ha agraït la col·laboració amb CaixaBank i ha posat en valor la creativitat de les persones amb discapacitat intel·lectual, les quals han dissenyat i elaborat amb material reciclat set animals fantàstics, com és el cas de l’unicorn que es troba dins el bosc. En el projecte hi han participat més de 50 persones usuàries de l’entitat acompanyades per sis monitors/es i han estat treballant-hi durant prop de 3 mesos.

El muntatge “El bosc de les fades” és obra de Joan Manel Guillén, Lidia Torrijos, Jordi Abello, Sergi Gonàlez i Raimon Gandia.

Nota: imatges de l’espai amb, d’esquerra a dreta, la directora gerent del grup Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich; la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez; i representants de les persones artistes.

Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA
Tel. 972 419 010
gironatempsdeflors@ajgirona.cat