Català Español* Français* English*

Notícies

“Girona, Temps de Flors” s'adapta a la sequera

dimarts 30 d'abril de 2024

En aquesta 69a edició reduïm el consum d'aigua als espais florals.


Aquest any, “Girona, Temps de Flors” no només ofereix una espectacular exhibició floral, sinó que també fa un pas ferm en la lluita contra la sequera. Conscient dels reptes que afronta Catalunya a causa del canvi climàtic i la disminució de les precipitacions, l’Ajuntament de Girona i l’organització del festival han implantat diverses mesures per promoure la conscienciació i la conservació del recurs hídric, una mesura que s’emmarca dins l’estratègia Girona Ciutat Circular i que busca que la ciutat lideri la resposta a l’emergència climàtica.

Des del compromís de reduir el consum d’aigua en els diferents espais expositius fins a la implementació de sistemes de recollida d’aigua pluvial per al reg de les plantes, cada detall del festival s’ha dissenyat amb la sostenibilitat en ment. Concretament, no es regarà durant els dies de l’exposició floral, i només s’utilitzarà aigua, provinent de la pluja i recollida amb dipòsits, durant el muntatge per preparar les flors i les plantes. Durant els dies de l’exposició, per tal de garantir la humitat necessària a la flor, es fa ús d’esponges florals especials.

Enguany, s’ha posat un èmfasi especial en l’elecció de flors i plantes i s’han seleccionat aquelles que requereixen menys aigua per al seu manteniment. Alhora s’han prioritzat les espècies autòctones i les plantes adaptades a climes secs. D’aquesta manera, es reduirà significativament la demanda d’aigua.

Així mateix, s’ha donat espai i visibilitat a les flors seques i preservades, que a part de ser una alternativa duradora i de baix manteniment, també ressalten per la seva bellesa en diferents formes i textures. Des de “Girona, Temps de Flors”, es vol demostrar que amb la bona gestió de tots i totes, aquest esdeveniment pot adaptar-se a qualsevol situació, i continuar essent un referent en aquest sentit.

Aquest enfocament no només reflecteix el compromís de la ciutat amb la causa, sinó que també serveix com a exemple inspirador per a altres ciutats i esdeveniments. A través de la seva iniciativa i lideratge, Girona demostra que és possible celebrar la bellesa i la creativitat que aporta aquesta festa mentre es protegeix i respecta el nostre entorn natural.

Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA
Tel. 972 419 010
gironatempsdeflors@ajgirona.cat